Πρόσφατα συνέβη κάτι που θεωρώ απο τα πιο σημαντικά στην ιστορία της επιστήμης. Πρόκειται για κρέας κοτόπουλου που έχει καλλιεργηθεί εργαστηριακά, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη κύτταρα από ζωντανά ζώα, και η εταιρεία παραγωγής του είναι η καλιφορνέζικη startup Upside Foods.



Εγκρίθηκε για πρώτη φορά ως ασφαλές προς κατανάλωση από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).
Το ύψος αυτών των επενδύσεων μπορεί να αγγίξει τα 25 δισ. δολάρια το 2030, σύμφωνα με τους New York Times.
Ο αριθμός μοιάζει πολύ μικρός συγκριτικά με την πρόβλεψη για τα 1,4 τρισεκατομμύρια της παγκόσμιας αγοράς κρέατος, όμως οι εταιρείες παραγωγής τροφίμων ξέρουν καλά ότι πρόκειται για μια αναπτυσσόμενη υποκατηγορία.

Κατα τη γνώμη πρόκειται για το μεγαλύτερο διατροφικό πείραμα που έχει γίνει ποτέ.
Η εταιρεία που φτιάχνει το προιόν καλλιεργεί κύτταρα κότας τα οποία τα αθανατοποεί με μια τεχνική και αυτα πολλαπλασιάζονται συνέχεια, όπως τα καρκινικά κύτταρα.
Το πρόβλημα οτι ετσι η κτηνοτροφία γενικα παθαίνει ενα σόκ, το αφήνω ασχολίαστο.
Αλλά αυτα τα κύτταρα, ετσι όπως έχουν τροποποιηθεί είναι ασφαλή για κατανάλωση για τον άνθρωπο ;
Ποιός θα μπορούσε να το πεί με βεβαιότητα ;
Ο FDA ;
Δεν νομίζω.

Για οποιους θέλουν πιο πολλά ας μπουν απο εδώ στη σελιδα της εταιρειας που το φτιαχνει …



Με αφορμή τη χθεσινή ανάρτηση για το ' νεο' κοτόπουλο.
Στην προσπάθεια που κάνουν οι εταιρείες βιοτεχνολογίας να ρίξουν…

Δημοσιεύτηκε από Dimitris Kouretas στις Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2022